Urządzenia i Akcesoria
Mrożona herbata cytrynowo-hibiskusowa
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
8 szklanek
Składniki
-
50 g cukru
-
1300 g wody
-
8 łyżeczek hibiskusa, suszonego
-
100 g kostek lodu plus dodatkowa ilość do podania
-
30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1 cytryna pokrojona w plastry, do dekoracji
-
liście mięty, świeże do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 szklankę
Sód
0.1 mg
Białko
0 g
Kalorie
107.2 kJ /
25.6 kcal
Tłuszcz
0 g
Błonnik
0 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
6.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
LETNIE NAPOJE
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kawa po meksykańsku (Café de Olla)
30 min
Kolorowe wrapy z krojonymi warzywami (TM7, TM6, TM5)
35 min
Spiralizowane jabłka w sosie kakaowo-orzechowym
10 min
Margarita arbuzowa (moktajl)
10 min
Drink Miami Vice
15 min
Wino musujące z syropem owocowym
1 godz. 30 min
Bezalkoholowe mojito
5 min
Chrupiące krążki cebulowe
30 min
Napój cytrusowo-miętowy
10 min
Whisky Sour (moktajl)
50 min
Grzaniec gruszkowy
30 min
Herbata mrożona
1 godz. 20 min